KIJKWIJZER

Films in Nederland worden door Kijkwijzer geclassificeerd naar leeftijd en inhoud. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Kijkwijzer.

Ik ben jonger dan 16 jaar. Mag ik wel een film bezoeken die voor 16 jaar en ouder is gekeurd?
De keuring voor 16 jaar is geen advies, maar een bindende leeftijdgrens. Bezoekers die jonger dan 16 jaar zijn krijgen geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij twijfel mag het personeel van Arcaplex Spijkenisse om legitimatie vragen, neem deze dus altijd mee!

Ik ben jonger dan 12 jaar. Mag ik wel een film bezoeken die voor 12 jaar en ouder is gekeurd?
Het is toegestaan om onder begeleiding van een volwassene een film met een keuring van 12 jaar en ouder te bekijken. Zonder begeleiding is dit helaas niet mogelijk. De leeftijdskeuring 12 is voornamelijk adviserend tegenover ouders. De verantwoordelijkheid en de keuze om de film toch te bezoeken, na het advies van Kijkwijzer, ligt bij de volwassene.

Hoe zit het met de leeftijdskeuring van 6 & 9 jaar?
De kijkwijzer van de leeftijdskeuring van 6 & 9 jaar is net bij de leeftijdskeuring van 12 jaar een adviesleeftijd. Je mag als je jonger bent dus in principe naar deze film. Twijfel je als ouder of de film geschikt is voor je kind? Bekijk dan de trailer van de film, deze geeft vaak een goede indicatie van wat er in de film voorkomt. Kijk op www.kijkwijzer.nl voor meer info over Kijkwijzer.

Bezig met laden